En keramiker på Väddö

Var i helgen på Väddö för att fira min barndomsvän Peter. Han och partnern Helena Sundstedt köpte hus i våras och nu var det kombinerad inflytt/födelsedagsfirande. Vad de på kort tid skapat tycker jag är ett spännande inslag i debatten kring landsbygdsutveckling men också upplevelsebaserad handel. Därför ger jag här plats åt blogginlägg om deras Solbacken från Kulturbilder.

Kulturbilder

I ett mysigt gammalt hus på Väddö i Roslagen har keramikern Helena Sundstedt slagit upp portarna. Helena är en erkänt duktig keramiker med lång erfarenhet bakom sig. Hon är också medlem i 125 Kvadrat som driver butik på Kocksgatan 17 i Stockholm och finns representerad där.

Ett besök i butiken och verkstaden på Väddö rekommenderas starkt både för den trevliga lantliga miljön och för de fina produkter hon tillverkar. Hennes produkter har också fått uppmärksamhet i inredningstidningar.

Öppettider under sommaren är torsdagar-söndagar 11 – 17.

Bara några hundra meter därifrån ligger Nickas sommarbutik som också är värd ett besök.

helena-sundstedt-keramiker1helena-sundstedt-keramiker2helena-sundstedt-keramiker3helena-sundstedt-keramiker4helena-sundstedt-keramiker5helena-sundstedt-keramiker6helena-sundstedt-keramiker7helena-sundstedt-keramiker8helena-sundstedt-keramiker9helena-sundstedt-keramiker98helena-sundstedt-keramiker99

Fler kvalitetsföretag här.

kulturbilder.wordpress.com

Visa originalinlägg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s