Nu på Facebook: Hållbar utveckling i Nyköping

För den med intresse för hållbarhetsfrågor och bor eller verkar i Nyköping finns nu möjligheten till kreativ och konstruktiv debatt på Facebook.

Gruppen som är öppen för alla kommer omfatta hela spektrat att frågeställningar kring hållbar stadskärneutveckling med de tre huvudspåren ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling.

Kreativitet kan ta sig många uttryck såsom konst, kultur, entreprenörskap(såväl socialt som kommersiellt). Till de sociala entreprenörskapen kan räknas icke vinstdrivande verksamheter som föreningsliv, intresseorganisationer, välgörande ändamål med fler där målet är att tillhandahålla en lösning på samhälliga behov utan vinstintresse.

Det ekonomiska aspekterna i hållbarhetsarbete i kommun kan t ex gälla hur man löser utmaningar med en allt mer åldrande befolkning där färre i arbetsför ålder skattemässigt ska försörja välfärdslösningar åt barn, ungdomar, äldre och andra tillfälligt eller permanent utanför arbetsmarknaden.

Fördelningspolitiken(skatter och bidrag) förs primärt på nationell nivå av Riksdag och Regering men kommunala prioriteringar har också stora effekter på uthållig ekonomisk balans.

Ekologiska aspekter inkluderar klimatfrågan, markanvändning, biologisk mångfald mm.

På den sociala agendan finns utmaningar kring integration, ungdomsarbetslöshet, droger och kriminalitet samt den fysiska och psykiska folkhälsan.

Det saknas alltså inte ämnen att diskutera i den nya gruppen.

Välkommen att delta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s